Babzsákfotel – forma és méret

Az ideálisnak mondott lakberendezés a funkcionális követelmények kielégítése után a formák és színek/minták helyes arányát határozza meg ahhoz, hogy az adott helyiségben harmónia uralkodjon.
 
A babzsákfotel funkcióját tekintve elsődlegesen a játékról, kikapcsolódásról, pihenésről szól.
 
Elhelyezése: Gyakorlatilag bárhol helyet kaphat, ha nincs hő (tűzhely, kandalló, kályha), vagy nedvesség közelében. Bár maga a polisztirol töltőanyag víztaszító és nehezen éghető anyag, azért nem tesz jót neki egyik elem sem.
 
Formája, mérete: Többnyire S-XL méretben találkozhatunk velük. 
 
A kimondottan gyermek méretű darabok kellemes kiegészítői lehetnek orvosi rendelők várótermének, gyermekmegőrzőknek, de az otthon berendezett gyermekbirodalomnak is. Házi kedvenceink pihenőjeként is megállják a helyüket. A kisméretű hengerforma (puff) a felnőttek lábtartójaként, az idősebbek ízületeinek megpihentetésére, torna- és jógagyakorlatok kellékeként is alkalmas. A kisebb méretű babzsákok gerincproblémával küszködőknek, és terhes nőknek tanácsolt feladatsorok szinte nélkülözhetetlen eszközei. A szülés előtti hetekben levő kismamák ülését/fekvését, és a már megszületette kisbaba nyugodt pihenését és etetés közbeni tartását is segíti.
 
A nagyobb méretű babzsákok segítenek a stresszes mindennapokat kipihenni. Mivel minden izomcsoport alátámasztását biztosítja, könnyebb benne ellazulnunk. A manapság oly népszerű és hatásos meditációs gyakorlatok közben is hamarabb átlényegülhetünk. Ezen tulajdonsága miatt szerves részét képezheti keleties világú relaxációs szobáknak is.
 
Formáját tekintve többfélével is találkozhatunk:
 
- Fánk: Gyermekek hempergője, nagyobb fotelek kiegészítője.
- Tulipán: Gyerekszoba alkotósarkának, vidám nappalinak domináns ülőalkalmatossága. Formája uralkodó, egyből magára hívja a figyelmet, tehát érdemes köré építeni a designt.
- Focilabda/Csepp/Kagyló/Párna: Gyerekszoba/Hálószoba/Nappali kényelmes ülő/fekvőfelülete. A babzsák formáját a már meglévő bútorok alakjához válasszuk.
- Henger: Nagyobb fotelek kiegészítője.
- Kocka: Tornagyakorlatok kellékeként, vagy egy-egy testrész megpihentetésére kiváló.
- Banán: Nagy fekvőfelületet biztosít, így egyedül, vagy párban hamar kényelembe helyezhetjük magunkat rajta.
- Fotel: Szinte már a kanapét helyettesíti terebélyes méreteivel. 2-3 személy könnyedén elnyújtózhat puha felületén. Közös filmezéshez, beszélgetéshez kiváló.
 
A választék nagyon színes, mivel szinte korlátlan mennyiségű minta és forma közül válogathatunk, annak érdekében, hogy minden korosztály és egyéniség ki tudja választani a neki legmegfelelőbbet.
 
Megosztás

Ajánlott termékek

Created jtemplate joomla templates