Hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Amikor babzsákfotelt választunk otthonunkba néhány dolgot figyelembe kell vennünk. Az egyik dolog a babzsák eredete, ugyanis a babzsákfotelek hosszú utat tettek meg a 60-as 70-es évek, azaz az első megjelenésük óta. Akkoriban igazi babbal töltötték meg őket, ami nagyon nehézzé és kényelmetlenné tette őket. A babot gyakran romlottan kapták és a bogarakat is vonzották. A mai világban viszont nagyon praktikussá váltak és tényleges helyet kaptak bútoraink között.
A mai babzsákfotelek gyönyörű, egzotikus külső huzattal készülnek, mint a bordázott pamut, a puha farmer,a kordbársony,a mikroszálas anyagok, szarvasbőr, vinyl, bársony, UV álló, vízlepergető és más érdekes szövet. Szóval mi is változott akkor? A babzsákok mérete. Míg a 60-as 70-es években leginkább kicsi ülőalkalmatosságokkal találkozhattunk, ma minden nagyoké a világ. Nemcsak élettartamuk nőtt, de vele arányosan az pihenőfelületük is. Léteznek akkora méretűek, hogy akár 2-3 ember is elfér rajta ha szükséges.
 

A méret:

 
Ez az első dolog amit az emlékezetünkbe kell vésni, ha babzsákot vásárolunk! Ki kell találnunk, hogy hol szeretnénk használni otthonunkban, majd ezt követően ki tudjuk választani a megfelelő méretet. Az kizárt hogy egy óriási babzsák kisebb helyet kapjon, mivel úgy elveszíti legfőbb tulajdonságait. Tehát ez nagyon fontos a döntéshozatal szempontjából. Ha a babzsákot kifizettük és túl nagy, vissza szeretnénk kapni az árát vagy ki szeretnénk cserélni, óriási fejtörés okozhat a szállítás, nem is beszélve ennek költségéről. Ne feledjük attól még, hogy a gyártó magára vállalja a kiszállítást és ez nekünk ingyenes, ha visszaküldjük az adott terméket az már minket fog terhelni. Ezeket a dolgokat mindig tartsuk szem előtt amikor babzsákfotelt szeretnénk vásárolni otthonunkba!
 

A töltőanyag:

 
A töltőanyag komoly mértékben változott az évek során. Mára feledésbe merült az igazi bab, és ennek nagyon sok oka van. A leggyakrabban használt töltőanyag a fehér polisztirol gyöngy ami rengeteg pozitívummal rendelkezik.
A polisztirol gyönggyel töltött zsákok nagyon könnyűek. Egyetlen negatívuma viszont, hogy időről időre újra kell töltenünk. A használat során veszítenek térfogatukból. Ez függ attól, hogy mennyire vannak igénybe véve, mekkora súlyú emberek használják, hogy csak ülünk vagy ugrálunk rajta. E miatt azonban nem kell aggódnunk, mert a töltőanyag nem túl drága és a legtöbb babzsákfotel gyártónál könnyedén beszerezhető!
 
A következtetés tehát, hogy a babzsákok nagy utat tettek meg fejlődésük során és óriási lépéseket a kényelem, az anyagválaszték, a cserélhető huzatok és a biztonság terén. A belsejükben lévő töltőanyag pedig méltán emeli őket a mai praktikus és modern bútordarabok közé.
 
Ne feledjék, ha bármilyen kérdésük adódna a babzsákfotelekkel kapcsolatban, keressenek fel egy szakembert aki tud válaszolni a kérdésekre és aggodalmakra!
Megosztás

Ajánlott termékek

Created jtemplate joomla templates